След като доминираха в киносалоните през миналото лято, филмите Барби и

...
След като доминираха в киносалоните през миналото лято, филмите Барби и
Коментари Харесай

Дуото „Барбенхаймер“ е на водеща позиция за наградите „Златен глобус“

След като преобладаваха в киносалоните през предишното лято, филмите  " Барби " и " Опенхаймер " са фаворити за премиите " Златен глобус " , които ще бъдат раздадени в Лос Анджелис тази вечер, заяви Агенция Франс Прес.

Те излязоха по екраните през един и същи уикенд и породиха явлението " Барбенхаймер " , което накара доста фенове да гледат и двата кино лентата в кината. В резултат на това " Барбенхаймер " може да се похвали с доходи от продажба на билети от 2,4 милиарда $ и 17 номинации за " Златен глобус ".

" Те са толкоз разнообразни един от различен и все пак и двата са сполучливи " , сподели продуцентът на церемонията Глен Вайс пред Агенция Франс Прес. 

Режисираният от Грета Гъруиг " Барби " се възползва от световната популярност на детската кукла, с цел да сервира язвителна ирония на женомразтвото и да подчертае еманципацията на дамите. Филмът води в конкуренцията с девет номинации и е апетитен за победител в категориите " Най-добра комедия " и " Най-добър сюжет ". С най-високите си доходи за годината той е любимец и за новата премия, учредена за касов триумф.

" Опенхаймер " , който също притегли доста фенове в киносалоните предишното лято, има осем номинации и се чака да завоюва премията за най-хубава драма. Този филм, който може да увенчае Кристофър Нолан с купата най-хубав режисьор, споделя за живота на учения, изигран от Килиън Мърфи , който управлява американските проучвания на термоядрената бомба, посредством съперничеството му с авторитетен политик в лицето на Робърт Дауни младши

Двамата артисти са мощни кандидати за премиите за най-хубав артист и най-хубава поддържаща мъжка роля.

Медийният звук към " Барбенхаймер " пристигна в подобаващия миг за премиите " Златен глобус ", които през лятото бяха  откупени и реформирани от частни вложители. Дълго време церемонията беше обичана на Холивуд и считана за трамплин към " Оскарите ". През последните години обаче тя бе наранена от кавги за корупция и расизъм. За да се измъкнат премиите от този неприятен интервал, Асоциацията на задграничната преса в Холивуд, която учреди премиите и беше в центъра на обвиняванията в етични пропуски и аматьорство, беше разпусната. 

Новата организация, която закупи правата - " Дик Кларк прадъкшънс " , доста разнообрази журито, като предложения критици от целия свят. Достатъчно, с цел да убеди американския канал Си Би Ес да излъчи 81-вата гала тази вечер.

" Глобусите " сложиха ново начало " , сподели Глен Вайс.

Присъствието или отсъствието на звезди ще покаже дали Холивуд в действителност е подготвен да обърне страницата. 

Освен кино звезди като Леонардо ди Каприо ( " Убийци на цветна луна " ), измежду номинираните има и музикални звезди: Били Айлиш и Дуа Липа се състезават за най-хубава ария , а Тейлър Суифт взе участие в конкуренцията с новия си филм-концерт. 

Организацията се надява на възобновен интерес към аления килим след двойната стачка на актьорите и сценаристите, която сковава промишлеността за шест месеца. Лишени от промоции по време на стачката, доста звезди може би ще желаят да наваксат изгубеното време и да преминат по аления килим, с цел да употребяват опцията да популяризират кино лентата си преди премиите " Оскар ". 

Освен дуото " Барбенхаймер " огромни очаквания се разпореждат и на " Маестро " на Брадли Купър. С този биографичен филм за диригента и композитора Ленард Бърнстейн той  претендира за премия за най-хубав режисьор и най-хубав артист. 

След " Барби " и " Опенхаймер ", с по седем номинации за премиите " Златен глобус " са " Убийците на цветната луна " на Мартин Скорсезе и " Клети създания " на Йоргос Лантимос.

В телевизионните категории с най-вече номинации е трагичният сериал " Наследници ".  Водещ на 81-ата гала за премиите " Златен глобус " ще бъде комикът Джо Кой.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР